Skip to main content

GPA golf fysiotherapie

Als alles klopt …

Denk eens terug aan die ene partij waarbij alles klopte…. Je was één geheel met zowel je materiaal, maar ook technisch, fysiek en mentaal. Dat gevoel is onbetaalbaar!
Maar wat nou als het niet allemaal klopt? Het geheel valt uit elkaar en meteen springt er iets uit. Voor aanpassingen van je materiaal ga je naar de clubfitter. Voor je techniek laat je je adviseren door- en ga je trainen bij je PGA-golfprofessional. En voor het belangrijkste “instrument” ga je naar de GPA-golffysiotherapeut.

In de afgelopen jaren heb ik vele specialisaties in en om de fysiotherapie afgerond. GPA-golf fysiotherapie, echografie, shockwave-therapie, flywheel training, NLP-training, functionele orthonomie integratie, craniosacraal therapie. Door deze specialisaties kan ik een unieke combi van mogelijkheden aanbieden in mijn praktijk voor zowel mentale- als fysieke begeleiding om ervoor te zorgen dat alles weer één geheel wordt, en weer gaat kloppen.
Als zelfstandig GPA-golffysiotherapeut kan iedereen bij mij terecht om gebruik te maken van mijn multidisciplinaire golfgerichte adviezen en -diensten.

Regelmatig blijkt een fysiek ongemak het gevolg te zijn van een oorzaak die niet op de plaats van de pijn/klacht in het lichaam terug te vinden is.  Mijn methodiek is het om de totale golfer met zijn techniek, materiaal, mentaliteit en fysiek te ontmoeten/onderzoeken en zo de oorzaak op te sporen. Het doel is dan dat de gehele bewegingsketen van de golfbeweging duurzaam verbeterd wordt. Daarbij spelen onmiskenbaar ook mentale aspecten een rol. Zo probeer ik bijvoorbeeld beperkende gedachten via bewustwording om te zetten in helpende gedachten.

In onderstaand voorbeeld (zie foto’s) ligt de oorzaak mogelijk in de beperkte mobiliteit van romp en nek, waardoor de cliënt / patiënt als compensatie meer met de armen moet zwaaien en de onderarmspieren overbelast worden.

Zaak is het dan om de blessure te genezen, maar belangrijker nog om de oorzaak op te heffen, in dit geval door mobiliteitstraining en aanpassing van de swing in overleg met de golfpro.

Na afname van van 4 Segmenten Quick Scan en zoals deels te zien in de swing blijkt er een beperking van de romp- en nek-mobiliteit, die gecompenseerd wordt door overmatige armzwaai.

Na echo beoordeling van de onderarmspieren wordt een shockwave therapie op de buitenzijde van de onderarm toegepast.