Skip to main content

Echo-adfysio.nl is een gespecialiseerde praktijk voor fysiotherapie in de echografie van het bewegingsapparaat.

Over

Echo-adfysio

Met 30 jaar ervaring als fysiotherapeut, manueel therapeut en echografie werk ik met veel plezier om cliënten te begeleiden in hun herstel. Mijn praktijk is sinds 2000 gevestigd in Beverwijk en sinds 2013 ook in Heiloo. Lichamelijk functieonderzoek in combinatie met dynamisch beeldvormend echo onderzoek van spieren, pezen en gewrichten geeft een duidelijke diagnose. Hierdoor ontstaat inzicht in oorzaak, gevolg en herstel.

FYSIO-, EN MANUEEL THERAPIE

volgens de methode FOI (functionele orthonomie integratie) is een behandelconcept bestaande uit het combineren van verschillende technieken manuele therapie. De holistische behandeling richt zich op lichamelijke klachten die zich uiten in een beweegketen die bestaat uit meerdere gewrichten en spieren die met elkaar samenwerken en onderling verbonden zijn. De therapeut behandelt de klacht niet lokaal, maar juist het lichaam als totaliteit. bijvoorbeeld: de voet-knie-heup-bekken- wervelkolom. Of: bovenrug-nek-schouder-arm en hand.

Deze klachten kunnen geleidelijk ontstaan of plotseling als gevolg van een ongeluk. Het lichaam gaat pijnontwijkend bewegen door te compenseren. De oorzaak van de klacht waarmee u naar de dokter of de therapeut gaat is doorgaans op een andere plek in het lichaam aanwezig dan waar de actuele klacht zich presenteert. Door het behandelen van de hele beweegketen ontstaat een duurzaam herstel.

Echografie

lichamelijk functieonderzoek in combinatie met beeldvormend en dynamisch echo onderzoek van spieren, pezen en gewrichten geeft een duidelijke diagnose. Hierdoor ontstaat inzicht in oorzaak, gevolg en herstel van lichamelijke klachten. Er kan meer specifiek en effectief behandeld worden. In samenwerking met de arts kan echo geleid worden injecteerd van peesontstekingen en slijmbeurzen  Bij spierzwakte en disfunctie in de coördinatie kan MSU echografie worden ingezet als feeback.

Dit  helpt in het aansturen en activeren van verzwakte spierenl. Tevens is de MSU echografie een uitkomst bij mensen met een communicatieve stoornis of beperking.

Shockwave therapie

genereert mechanische trillingen die het regeneratie proces ondersteunen van de spieren en pezen. Door weefsel  specifiek en locatie specifiek te behandelen. met echografie wordt de juiste de locatie van behandeling opgezocht. Ook kan de voortgang van herstel worden bekeken.

EPTE, echogeleide percutane elektrolyse,

is een recente techniek die ook weefsel specifiek en lokatie specifiek kan worden toegepast op bij  peesontstekingen.  Onder echo geleiding wordt een dry needling naaldje precies op de lokatie van de peesontsteking geplaatst waarna een galvanisch stroompje gedurende 60 seconden de zuurgraad van de pees beïnvloed wat het herstel bevorderd.

Flywheel training

voor verbetering van krachttraining en coördinatie.
Deze vorm van actieve training van spieren en pezen is ontwikkeld door de NASA. Voor astronauten om hun spiermassa en botdichtheid in de ruimte op peil te houden.  Met deze techniek wordt er weefsel specifiek getraind door maximaal effectief op de zwakste component uit de beweegketen te toefenen. Deze vorm van training is geschikt voor herstel van de ADL activiteiten en sportspecifieke training.

GPA golf fysiotherapeut

Als GPA GOLF FYSIOTHERAPEUT kan ik jou sport specifiek begeleiden in het herstellen van blessures die je hinderen in het optimaal kunnen golfen.  Ik speel zelf golf en ken het spel. Regelmatig blijkt een fysiek ongemak het gevolg te zijn van een oorzaak die niet altijd op de plaats van de pijn/klacht in het lichaam terug te vinden is.  Mijn methodiek is het om de totale golfer met zijn techniek, materiaal, mentaal en fysiek te ontmoeten/onderzoeken en zo de oorzaak op te sporen en te begeleiden naar herstel en vitaliteit.

Ook hockey, tennis, hardlopen en wandelaars begeleid ik sport specifiek.

Dat zit wel goed met jou!

is een cursus gericht op ergonomie van de houding bij bukken tillen en zitten. In deze cursus wordt je geholpen om jou eigen “gebruiksaanwijzing” te ontdekken bij bukken tillen en zitten. Ieder mens is uniek. Alleen een persoonlijk en specifiek maat advies helpt jou bij het herstellen en voorkomen van klachten als gevolg van niet juist bukken, tillen en zitten.

Deze cursus is een informatiebron voor kantoor-, en computer gerelateerde beroepen, chauffeurs, productie medewerkers, vakmensen in de bouw, medewerkers interieur onderhoud, caissières, verpleegkundigen, leerkrachten en kinderopvang.