Met MSU-echografie is het mogelijk spieren, pezen en gewrichten te bekijken om inzicht te krijgen in de aanwezige weefselschade. Een duidelijke diagnose en functie onderzoek geven inzicht in oorzaak, gevolg en oplossing van uw lichamelijke klachten aan spieren, pezen en gewrichten die u ervaart in het dagelijks leven, sport of werk. Een gerichte oplossing leidt tot herstel. Voordelen van echografie zijn: direct een onderzoeksresultaat, een heldere uitleg en behandel advies, en zeer geschikt voor onderzoek van acute letsels en langer bestaande blessures. In vergelijking met MRI is MSU echografie in veel gevallen een goedkoper en vergelijkbaar alternatief voor weke-delen letsel. Motiveert de patiënt door inzicht en is ook goed inzetbaar bij mensen met een communicatieve beperking.
Behandelingen
Shockwave-therapie is een moderne en doeltreffende behandelmethode; mechanische trillingen die zich door weefselstructuren van spieren en pezen verplaatsen, stimuleren de stofwisseling en herstelprocessen. Op deze wijze worden de helende eigenschappen van het lichaam gestimuleerd. Shockwave-therapie is zeer geschikt bij de behandeling van oa. hielspoor, peesontstekingen en kalkafzettingen in spieren en pezen. Door shockwave te combineren met echografie wordt precies de locatie van de schade worden opgespoord en effectief behandeld.
EPTE: Echo geleide percutane electrolyse. Heeft u last van langdurige pees klachten, zoals hielspoor, achillespees ontsteking, jumpers knee, tenniselleboog, schouderpijn? Deze innovatieve en bewezen effectieve behandelmethode is sinds juni 2016 in Nederland beschikbaar. De behandeling duurt kort, is efficiënt in combinatie met actieve revalidatie. De EPTE (echo geleide electrolyse) behandeling bestaat uit 4 tot maximaal 6 behandelsessies waarbij een acupunctuurnaald onder echo geleiding precies in het aangedane gebied van de pijnlijke pees wordt gebracht. Door het EPTE apparaat wordt met lage intensiteit een elektrische stroompje toegediend. Dit zet een chemisch en fysiologisch proces in gang die het stagnerende herstelproces weer opgang helpt wat leidt tot weefselherstel. actieve revalidatie is noodzakelijk om de pees weer sterk te maken en aan te passen aan de gevraagde functie
Neuroliguïstisch programmeren richt zich op het bewust worden van onbewuste processen; hoe doet u de dingen die u doet? De zintuigen spelen binnen NLP een centrale rol, veelal op onbewust niveau. Door inzicht te brengen in deze processen en de wijze waarop deze ontstaan, is het eenvoudiger om veranderingen tot stand te brengen welke leiden naar duurzaam herstel. De cursus “dat zit wel goed met jou!” geeft inzicht in een goede houding tijdens bukken tillen en zitten. U maakt uw persoonlijke “gebruiksaanwijzing”. U gaat ervaren wat een juiste houding oplevert in veel voorkomende situaties zoals op het werk en thuis. Deze cursus is een informatiebron voor kantoor-, en computer gerelateerde beroepen, chauffeurs, productie medewerkers, vakmensen in de bouw, caissières, verpleegkundige, leerkrachten en kinderopvang. medewerkers interieur onderhoud.